parallaxhero0

Elbilforsikring

tekst

Elbilforsikring

Elbilforsikring indeholder altid en lovpligtig ansvarsforsikring og giver mulighed for tilvalg af kaskoforsikring, som dækker hvis bilen får skader eller bliver stjålet.

Med en elbilforsikring fra FOMO, kan du sammensætte en forsikring så den passer præcis til dit behov og din bil. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker ved skader på andre personer end føreren, andres ting og køretøjer. Kaskoforsikring dækker, hvis din bil bliver stjålet, udsat for hærværk, eller får skader. Ekstradækninger kan tilvælges.

Fordele ved Elbilforsikring hos FOMO

  • Overskudsdeling
  • Skadesbehandling inden for 24 timer - 9 ud af 10 bilskader, der bliver anmeldt online, behandles inden for 24 timer.
  • Vejhjælp med opladning inden for 45 min. - Få strøm på stedet eller bliv transporteret  til nærmeste ladestander inden for 45 min.
  • Ingen selvrisiko ved skader på batteri og lader - Slip for at punge ud ved skader på bilens batteri samt ladekabel- og stander.
Download

Her kan du downloade Betingelser, Faktaark og Produktinformation på Bilforsikring

Leaser du din bil?

Læs mere om hvordan du forsikrer din leasingbil her

 

ejer

Ansvarsforsikring

Dækker skader på andre personer og deres ting.

Bestil tilbud

Kaskoforsikring

Dækker tyveri og skader på din bil.

Bestil tilbud
spacersmall0
tilvalgsdækninger

Tilvalgsdækninger

Vejhjælp

Med Gjensidige Vejhjælp får du hurtig hjælp 24 timer i døgnet - i hele Europa. Vi hjælper dig i gennemsnit videre inden for 45 min.

Dækker 

  • Hvis du løber tør for strøm i Københavnsområdet får du opladt din elbil med 10-15 minutters strøm så den kan køre videre til en ladestander.
  • Hvis du løber tør for strøm udenfor Københavnsområdet oplades din elbil med 10-15 minutters strøm alternativt bugseres el-bilen til nærmeste ladestander.
  • Fritrækning
  • Hjulskifte ved punktering
  • Gratis lånebil mens din egen bliver repareret
  • Giver dig adgang til assistance i Danmark og hele Europa

Dækker ikke

  • Udgifter der dækkes under dækningen Redningsforsikring i udlandet
  • Vejhjælp til campingvogn

Med Gjensidige Vejhjælp kan du få hjælp hele døgnet ved at give dine informationer og dele din lokation med os her eller ringe på 70 22 00 91.

Førerpladsdækning

Førerpladsdækning forsikrer altid personen på førersædet - fx dig eller én, der låner din bil. Føreren er dækket, hvis personen kommer til skade i en ulykke hvor ingen andre køretøjer er indblandet.

Dækker
✓ Tabt arbejdsfortjeneste
✓ Varigt mén
✓ Udgifter til læge, medicin og transport i forbindelse med behandling
✓ Erhvervsevnetab, når skaden nedsætter førerens evne til at arbejde og tjene penge
✓ Ved dødsfald får førerens efterladte udbetalt erstatning

Dækker ikke
- Når det er muligt at få erstatning fra en modpart via vedkommendes ansvarsforsikring
- Når skaden er sket under deltagelse til et motorløb

Friskadedækning

0 kr. i selvrisiko og intet tab af bonustrin ved bestemte slags skader.

Dækker
✓ Din selvrisiko ved skader sket som følge af fx påkørsel af dyr, tyveri, nedstyrtet genstande og brand

Dækker ikke
- Selve skaden på din bil (den er dækket på din kaskoforsikring)

Glas Plus

0 kr. i selvrisiko når du skal have udskiftet glas på bilen.

Dækker
✓ 0 kr. selvrisiko ved udskiftning af glas på din bil, fx sidespejle og lygter
✓ Kun 1.000 kr. selvrisiko ved udskiftning af forruden

Dækker ikke
- Følgeskader som fx ridser efter glasskår
- Sol- og panoramatag

Ung Fører

Slip for at betale dobbelt selvrisiko, hvis dit hjemmeboende barn mellem 17-25 år laver en skade på din bil. Samtidig optjener den unge fører anciennitet, som de kan bruge senere, hvis de tegner forsikring hos os, når de skal eje deres egen bil. Vær opmærksom på, at du ikke skal tilvælge denne dækning, hvis den unge fører er fast bruger af bilen. Så skal bilen forsikres i den unges navn.

Dækker
✓ Hjemmeboende børn optjener et års anciennitet pr. år, de kører uden skader
✓ Undgå dobbelt selvrisiko, hvis en ung fører laver en skade. Du skal kun betale din normale selvrisiko

Dækker ikke
- Faste brugere af bilen
- Optjening af anciennitet, hvis dit hjemmeboende barn har eller har haft egen bil. Vær opmærksom på, at hvis den unge fører er fast bruger af bilen, skal du ikke tilvælge denne dækning. Så skal bilen forsikres i den unges navn.

Lånebil Plus

Få lånebil gennem os, når der ikke er et værksted til at sørge for en lånebil, mens din bil repareres, fx ved totalskade eller tyveri. Vi sørger for en lånebil i op til 30 dage i samme størrelse som din forsikrede bil eller en erstatning på [500] kr. pr. dag.

Parkering Plus

0 kr. i selvrisiko hvis din bil får buler, ridser eller er bliver udsat for hærværk, mens den er parkeret.

spacerbig0
oftestilledespoergsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at lade en elbil?

Prisen det koster at lade sin elbil op kommer an på hvor stort batteriet er. Dog er er der stadig penge at spare i det samlede regnskab, når det kommer til opladeøkonomien.

Et skøn fra FDM, viser at udgifterne til opladning til sin elbil ligger mellem 600 - 1200 kr. pr. måned.

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Opladningstiden er afhængig af elbilens batteristørrelse og opladningsteknologi, samt hvilken ladestation, du bruger. Det kan tage omkring 1-10 timer at lade en elbil, men hvis du bruger en hurtigoplader, vil du typisk oplade til 80% på 30-45 min og nogle gange hurtigere. For en normal ladestander, som du fx kan installere derhjemme, tager det elbilen omkring 6-8 timer at lade fuldt op. Vær opmærksom på, at producenter af opladere ofte opgør ladetiden efter, at batteriet er 80% opladt og ikke 100%.

Hvor langt kan en elbil køre?

Rækkevidden på en fuld opladning afhænger af en række faktorer, så som vejr, model, type, hastighed og hvor stort batteriet er.

Nogle elbiler kan køre op til 600 km på en opladning, men generelt kan en ny mellemklasse elbil køre omkring 300-400 km ved landevejskørsel, mens en ældre model kan køre distancer mellem 150-200.

I følge FDM, formindskes rækkevidden med 20-50 procent i vintermånederne grundet brugen af varmeblæser, rudevarmer og elektronik.

 

Er en elbil bæredygtig?

Der har været tvivl om, hvorvidt en elbil er det bedste valg, hvis du ønsker en klimavenlig bil - dette skyldes den relativt høje CO2 udledning ved produktion af batterierne, som bruges i elbiler.

Men en elbil er faktisk det mest klimavenlige valg, du kan tage, når du er på biljagt. Den høje CO2 udledning ved produktionen bliver nemlig kompenseret for ved en markant lavere udledning i løbet af bilens levetid, i modsætning til en benzin- eller dieselbil.

Hvad er forskellen på en hybrid og en plug-in hybridbil?

Hybridbiler og plug-in hybridbiler har det til fælles, at de kører på både benzin og el. Men der er også nogle forskelle på de to biltyper. Dem kan du se mere om her.

HEV – Hybridbiler

HEV står for Hybrid Electric Vehicle og er den ”klassiske” hybridbil. En hybridbil kombinerer en elmotor med en benzinmotor – resultatet er mindre benzinforbrænding og bedre brændstoføkonomi til gavn for dig og klimaet.

Disse typer har typisk et mindre eldrevet batteri, som oplades via bilens egen bevægelsesenergi. Batteriet kan ikke oplades med et kabel og kan derfor ikke oplades fra en ladestation. Denne type hybridbil kan ikke køre længere distancer kun på ren el, da batteriet kun assisterer brændstofmotoren – typisk højst to kilometer.

PHEV – Plugin hybridbiler

PHEV står for Plug-in Hybrid Electric Vehicle og er den nye generation af hybridbiler. Batteriet er større end ved en alm. hybridbil og skal derfor oplades med et kabel fra en ladestander. Batteriet oplades også ved kørsel og når bilen bremser, og det er muligt at køre over længere distancer på ren el – helt op til 60-70 kilometer.

På 1 liter benzin med et fuldt opladt batteri, kan man i plug-in hybridbiler køre op til 70 km. Dette er med til at holde brændstofforbruget nede – og du får generelt en bedre brændstoføkonomi med en plugin hybridbil.

Er det dyrere at forsikre en elbil?

En bilforsikring er en bilforsikring, uanset om du ønsker at forsikre en benzin, hybrid eller elbil. Prisen kan variere afhængig af bilens motor, hestekræfter, din alder m.m. Det kan også være relevant med forskellige tilvalgsdækninger alt efter dit kørselsbehov.

En analyse fra Gjensidige viser, at elbiler er involveret i 20 % flere ulykker sammenlignet med andre biler. Det er derfor særlig vigtig at være opmærksom på, at din bilforsikring dækker korrekt, med korrekte tilvalgsdækninger, hvis uheldet skulle være ude.

Har du brug for hjælp?

Vi står altid klar til at hjælpe

KONTAKT OS

FOMO er en forsikringsforening. Vi blev stiftet i 1963, med det formål, at etablere forsikringer så nær kostpris som muligt. Dengang kun for fynboere med bilforsikringer. I dag sælger vi alle former for privatforsikringer, stadig så nær kostpris som muligt. 
Hvordan kan vi gøre det? Det vigtigste er at vi er en forening. Dvs. vi skal ikke tjene på forsikringerne, men kun lige have dækket vores omkostninger til at drive foreningen – samt sikre at foreningen har et kapitalberedskab til uforudsete udgifter og til udvikling af foreningen - resten udbetales til medlemmerne af foreningen som er kunder med bilforsikring.