Er dit helbred klar til en rejse - tag en helbredsattest

Medicinsk forhåndsvurdering

Er dit helbred klar til en rejse?

Du skal sikre dig, at du er rask nok til at rejse – både før du bestiller rejsen og inden du skal rejse

Din rejseforsikring dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din rejse. Har du en afbestillingsforsikring, er du dækket, hvis du må aflyse din planlagte rejse, fordi du bliver syg eller kommer til skade.

 

Men det er vigtigt, at du er opmærksom på, at det er et krav, at du er rask nok til at rejse – både før rejsen bliver købt, og når du skal rejse.

 

Her får du nemt og hurtigt svar

Når du gennemfører den elektroniske test, får du hurtigt svar på, hvordan du er dækket for sygdom på din rejseforsikring eller om vi har brug for at tale med dig, inden vi kan tage endelig stilling. Du kan også få svar på, om du vil være dækket inden du køber rejsen eller inden du betaler restbeløbet.

 

Link til test: https://selfservice.falckglobalassistance.com/dk/privat/mpa/tryg/

 

Testen gælder som udgangspunkt for én rejse, men du skal kun gennemføre testen igen, hvis du har søgt læge, fordi dit helbred har ændret sig inden din næste rejse. 

 

Har du en kronisk eller eksisterende sygdom?

Du skal være opmærksom på, at der kan være risiko for, at forsikringen ikke dækker dig for en kronisk sygdom, hvis din sygdom ikke er stabil op til rejsen.

 

Så er der nemlig større risiko for, at du får brug lægehjælp eller må indlægges på selve rejsen.

Det samme gælder, hvis du er ved at købe en rejse eller skal til at betale et restbeløb for en allerede bestilt rejse. Hvis din kroniske sygdom ikke er stabil, kan du få afvist dækning fra din forsikring.

 

Det er nødvendigt at tage testen:

  • Hvis du har en alvorlig livstruende sygdom. 

  • Hvis du har en kronisk eller eksisterende sygdom, som ikke har været stabil i de sidste 2 måneder inden rejsen eller inden køb af rejsen/betaling af restbeløb.

  • Du har været hos læge eller anden behandler inden for de sidste 2 måneder.

  • Du er henvist til yderligere undersøgelse.

  • Første gang du skal rejse efter, du er fyldt 80 år.

  • Du er gravid med komplikationer, og du derfor går til ekstra kontrolbesøg hos egen læge, hos jordemoder eller på sygehus.

Det er ikke nødvendigt at tage testen:

  • Hvis du blot har været forbigående syg, fx med forkølelse, influenza eller bihulebetændelse. Det er dog vigtigt, at du ikke længere har symptomer på sygdommen.

  • Hvis du udelukkende har været til almindelig kontrol på grund af din kroniske eller bestående sygdom, og der i øvrigt ikke er sket ændringer i din behandling ved disse kontrolbesøg.

 
Kontakt: tlf.: 62 21 44 88, E-mail: fomo@fomo.dk Copyright © 2011 log ind - Intra - WEB: www.blkom.dk